19 Temmuz 2013 Cuma

Canvas Tablo ile Dekorasyon

Dekorasyonun temelinde evin ya da ofisin şeklini tam anlamıyla incelemek yatıyor. Odaların büyüklüğü, nasıl bir dekorasyon tarzı istendiği, renk ağırlığı ve en önemlisi ferah ve verimli bir ortamın nasıl sağlanacağı önemli konulardır.

Aşk Mektubu - Johannes Vermeer


Bir alan düzenlenirken, o alanın ne için kullanılacağı konusunu irdelemek gerekir. Örneğin, eğer yatak odası düzenlenecek ise rahat bir uyku, minimal düzeyde mobilya, mutlu ve kolay uyanmak için ise aydınlık bir dekorasyon tarzı benimsenmelidir. Bir çalışma odasının düzenlenmesinde ise verimliliği artırıcı, kalabalığı toplayacak ve ilham verecek mobilya ve aksesuar seçimlerinde bulunulmalıdır.

Düzenlenecek alanın duvarları, en geniş yer kaplayan kısım olduğu için dekorasyonda önemli yer tutar. Dışarıda girdiğiniz kafeleri ya da giysi mağazalarını hatırlayın. Hemen hepsinde mutlaka en az bir görsel kullanılmaktadır. Bu görseller o alanın ruhuna etki eder. İnsanları izlemeye, incelemeye, düşünmeye ve bu görseller ile o alanı hatırlamaya iter. Şimdi duvarları bomboş bir lokanta ya da bir bar düşünün. Ne kadar da boş ve uyku getirici geldi değil mi? İşte bu nedenledir ki insanlar evlerinin duvarlarını doldurmak isterler. Çünkü duvarda bulunan canvas tablo, poster, fotoğraf ya da bir eşya o alana canlılık katmaktadır.

Kızarmış Yumurta 2 - Salvador Dali


Canvas tablo, elit görünümüyle her alana uyum sağlar. Canvas tablo alımında kaliteli baskı ve dokuya sahip ürünler arasından seçim yapılmalıdır. Kaliteli baskı uzun yıllar boyunca kanvas tablo'nun yıpranmadan ve solmadan durmasına olanak verir. Eğer bir tablo almaya karar verdiyseniz, kullanacağınız alan bir iş yeri mi, bir lokanta mı yoksa bir ev mi sorusunun cevabı önemlidir. Çünkü o alanın ruhu ve kullanım şekli, orada neler yapıldığı dekorasyon ile bir bütün oluşturur.

Kanvas tablo alırken duvar rengi, mobilyaların dizilimi, perde ve odadaki renk desen yoğunluğu göz önünde bulundurulmalıdır. Zaten çok karmaşık detaylar ile bezenmiş bir alana, yine karmaşık bir kanvas tablo yerleştirirseniz göz yoracaktır. Bu gibi durumlarda dekorasyon ile dengeyi sağlamak adına, yoğun bir dekorasyona sade bir canvas tablo, tam tersi durumunda ise renkli ve çoşkulu bir kanvas tablo eşlik edebilir.
Hiçbir zaman unutmayın; dekorasyon ile uyumlu aksesuar ve tablolar yaşam enerjinizi artıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder