10 Eylül 2013 Salı

Takının En Tatlı ve Renkli Halleri

Nazar, Anadolu kültüründe yaygın ve kökleri eskilere dayanan bir anlayış. Bu anlayışın temeli güzel, sevindirici ve olumlu bir durumun tersine işlemesinin bir enerji, düşünce ya da söz yüzünden olacağı inancına dayanır. Bu yüzden zaman içinde nazara karşı önlem mahiyetinde hareketler ve nesneler ortaya çıkmıştır. Tahtaya vurma, dilini ısırma, kurşun dökme gibi hareketler, nazar karşısında savunma olarak insanların kullandığı ritüellerdir. Nazar boncukları da aynı bu hareketler gibi nazara karşı bir savunma inancı olarak ortaya çıkmışlardır. Ortasındaki göz figürü ile nazar edecek gözleri simgeleyen bu boncuk, estetik yapısı ile zaman içinde bir aksesuar halini de almıştır.

Nazar iğnesi, üzerinde nazar boncukları bulunan ve nazar boncuğunun taşınması ve her yerde nazardan korunmayı sağlayan bir takı olarak ortaya çıkmıştır. Zaman içinde bu iğneler gelişerek aksesuar haline geldi ve birçok çeşidiyle taşınmaya başladı.

Mortakı'nın nazar iğneleri, uçlarındaki çeşitli figürlerle sadece nazar boncuğu olmaktan çıkıp hoş ve güzel birer aksesuar haline geliyor.
Nazar İğnesi


Bebek künye, Mortakı'dan alabileceğiniz bir başka hoş ürün. Farklı renklerde ve şekillerdeki bu bileklikler, uçlarındaki figürlerle de renkleniyor. Kiraz, leylek, fil, bebek ayağı gibi şirin figürler, bebeklerin bileklerini renklendirirken onlara daha da tatlı bir hava katacaktır. Kendi bebeğiniz için farklı seçenekler arasından seçim yapabileceğiniz gibi, sevdikleriniz bebeklerine hediye almak için de ideal ürünler.

Bebek Künye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder