30 Mart 2013 Cumartesi

Baş Döndürücü Bayan Parfümleri


 Yaptığımız bütün her şey, insanlar, insanlarla yaşadıklarımız yani kısaca her şey unutulabilir fakat insanların kokusunu asla unutamayız... Hatta yaşadıklarımızı bazen bize geri hatırlatır o güzel kokular. Mesela bir bahar kokusu beynimizin içine o kadar işlemiştir ki, eskilerden gelen o bahar duygusunu ne zaman duysak tekrar tekrar yaşarız.








 Fiziksel olarak beynin bir koku hafızası olduğu, bu olayı açıklıyor. Bence çok daha duygusal olan bu olay kokuların insan üzerindeki büyük etkisini gösteriyor. Dolayısıyla iyi kokmak günümüzde çok önemli olup, insanları daha iyi hissettiriyor.

 Kokular insanı iyi hissettirdiği gibi aynı zamanda depresyona da sokabiliyor. Kokular aslında hayatımızın içinde çokça var. Örneğin; sıkıntılı olduğumuz günlerde ağır çiçek kokularını isterken, mutlu ve kendimizi rahat hissettiğimiz günlerde çok daha hafif olan meyve kokularını duymak isteriz.








 Bir önemli nokta daha: kendinize uygun kokuyu seçebilmek. Bu durum sizi harika göstereceği gibi yerin dibine de sokabilir. Aynı zamanda bulunduğunuz mevsime, duruma veya giyindiğiniz tarza göre de kokularımızı belirlemeliyiz. Mesela yazın çok ağır parfümler yerine, daha hafif çiçek ya da meyve ağırlıklı kokular tercih edilmelidir.

 Erkek ve bayan parfümü ayrımına da dikkat edilmeli; erkeklerin seçtiği odunsu kokuları bayanların tercih etmemesi gerekir. Aynı şekilde bir kokuyu seçerken onu tende denemek önemlidir. Zira bir kağıtta veya tişörtte denediğimiz koku, tenimizde çok daha farklı durabilir. Hatta mümkünse parfümünüzü seçerken yanınızda danışacağınız bir insanı da götürün derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder