31 Mayıs 2013 Cuma

Küçüklükten Bu Yana Favorimiz Elbise

  
 
 
 Benden hiç modası geçmeyen bir kıyafet söylememi isteseniz, herhalde elbise derim. Yıllarca kadınların en çok tercih ettiği bir giysidir elbise. Bunun nedeni, sadece bir elbiseyle bile bir kadının şık görünmeyi sağlayabilmesi olabilir. Bayanların elbise dışında başka kıyafet tercihleri de oluyor bildiğiniz gibi. Mesela bir pantolon, etek, bluz ile farklı kombinler yapılabiliyor. Bu kombinleri yaparken açıkçası biraz zorlanılıyor. Bir pantolon ve bluz kombini yaptığımızda, ikisinin birbiriyle uyumu dışında ona uygun ayakkabı da seçmek gerekebiliyor. Ama elbisede bu şekilde kombin detaylarına gerek yoktur. Elbise başlı başına bir kombindir zaten.

Modacılar da elbisenin bu albenisinin farkında her zaman. Ünlü modacıların defilelerine baktığınızda koleksiyonlarını genelde elbise modelleri üzerine yapmaktadırlar. Birbirinden farklı elbise modelleri moda severlere sunulmaktadır. Modacılar da elbisenin modasının asla geçmeyeceğinin farkındalar. Bu farkındalık belki onlara da ilham veriyordur ve bu ilhamla ortaya çıkan elbise modelleri de her tarza uygun şekilde beğeniye sunuluyor.


 
 
 
Annelerimizin veya anneannelerimizin gençlik dönemlerinden kalma elbiseler hepimizin hoşuna gitmekte. O zamanlar elbise daha da kıymetliydi. Bayanlar pantolon giymek yerine, elbise giymeyi tercih ederlerdi. Tabi ki pantolonun yeri de ayrı. Ama elbise her zaman favoridir. Hangimiz küçükken annemizin elbiselerini  giyip evcilik oyunları oynamadık ki? Uzun bir elbise ve altına topuklu ayakkabılar küçük kız çocukları için bir rüyayı gerçekleştirmek gibi bir şeydi. Bunları giyince annelerimiz gibi hoş göründüğümüzü düşünerek mutlu oluyorduk. Yani elbise büyük ya da küçük bütün bayanlar için vazgeçilmezdir.

Yazın gelmesiyle birlikte çıkan elbise modelleri de cıvıl cıvıl olmaya başladı. Kışın giydiğimiz koyu renk elbiselerden çıkıp, çiçekli ve birbirinden renkli modellere giymenin zamanı geldi. Her mevsimin ayrı renkleri vardır. Baharın gelmesiyle açılan açılan renkli renkli çiçekler kıyafetlerimizde de açıyor adeta. Elbise de her rengin içinde yer aldığı çiçekler gibi kendi renklerini üzerinde taşımakta. Bayanlar çok şanslı diyebilirim. Sanki bütün renkler onlar için çalışıyor. Her mevsim bayanlar için geliyor gibi. Mevsimlerle değişen elbise modelleri bunun göstergesi gibi. Bizim için gelen her mevsimi coşkuyla karşılamak da bize kalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder