5 Kasım 2013 Salı

Kahin, Büyücü, Falcı, Astrolog

Astroloji dendiğinde herkesin aklına birtakım şeyler gelir. Burç yorumu dinlemeye bayılan kadınlar, geleceğe dair en ufak bir şey duyduklarında hemen kendilerini konuşan kişiye adarlar. Gelecek hakkında bilgi sahibi olmak asırlardır istenilen bir şey. Kahinler, falcılar, büyücüler hep gelecek hakkında bilgiler vadettiler. Sonuç çoğu zaman hüsran oldu. Fakat hala Nostradamus'un kehanetleri konuşuluyor. Osmanlı padişahlarından da bazıları sefere gitmeden önce kahin olduğu iddia edilen kişilerden bilgi alıyorlardı.

Nostradamus

Modern zamanlarda ise falın, büyünün, kehanetin yerini astroloji aldı. Kimisine göre astroloji bir safsata iken, kimisi bunun bir bilim dalı olduğunu savunuyor. 12 burçtan birine sahip olduğumuz ve bu burcun özelliklerini taşıdığımız söyleniyor. Ben ikizler burcuyum ve burcumun özelliklerini gerçekten yansıtıyorum sanırım.

Burçlara inanıp inanmamak konusunda hep tereddütlerim oldu. İkizler burcu entelektüel, kıvrak zeka, araştırmacı, esprili olunca "aa bu burçtanım gerçekten" dedim. Kötü özelliklerim arasında ise geveze olmak var. Yükselen burç özellikleri de dikkate alınmalı. Doğum saatinize göre belirlenen yükselen burç o anda gezegenlerin konumlanışı hakkında bilgiler veriyor.



Öyle ya da böyle hepimiz biraz burçlardan hoşlanıyoruz. Yorum yapan biri olduğunda hemen kulak kabartıyoruz. Sevgili adayımızın burcunu öğrenmeye çalışıyoruz. Hatta bazen burcunu beğenmediğimiz insandan soğuyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder