13 Ağustos 2012 Pazartesi

Gece makyajı nasıl yapılmalı?


Makyaj, kadınlar için günlük yaşamın vazgeçilmezi. Kişisel bakımın en önemli parçası olan makyajın konsepti, günün saatine göre değişebiliyor. Bunlar içinde en önemli olanlardan biri de gece makyajı.

Gece makyajı anlaşıldığı gibi kullanılan makyaj malzemelerini çok fazla abartmak değildir. Yalnızca gün içinde kullandığınız renklerden daha iddialı renkler kullanarak cesur bir makyaj yapmaktır.

Gece makyajı





Gece makyajı için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, nereye gideceğinizdir. Bir kokteyle giderken yaptığınız makyaj ile düğüne giderken yaptığınız makyaj kesinlikle aynı olmamalıdır. Gidilen yerin konsepti makyaj yapma hususunda belirleyici unsurdur.

Dikkat edilmesi gereken ikinci nokta, giydiğiniz kıyafetler ile makyajınızın uyum sağlamasıdır. Giydiğiniz elbisenin renklerine ve tarzına uygun makyaj yapmaya dikkat edin.

Makyaj


Ruj, allık ya da far kullanarak cildinize parlaklık vermek, gece makyajı için uygun olur, günlük görüntünüzden uzaklaşmayı sağlar. Ancak yüzünüzün her yerinin parlaması uygun olmayacaktır, tek bir bölge seçmeniz daha uygun.

Gece makyajı için fondöten kullanımında herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Günlük kullandığınız fondöteni kullanabilir, parlak bir allık ile cilt makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Su bazlı bir pudra kullanılması da fondöteninizin daha uzun süreli yüzünüzde kalmasını sağlayacaktır ve parlamaları önleyecektir.

Göz makyajı için dikkat edilmesi gereken ilk şey gözlerinizin şeklidir. Göz şeklinize göre makyaj yapmanız, görüntünüzü güzelleştirecektir. Gece makyajı için dumanlı makyaj tekniğini kullanabilirsiniz. Ancak göz kapaklarında kırışıklık olan kadınlar için dumanlı göz makyajı yerine mat farlar kullanılması önerilir, bu renk farlar kusurları gizleyecektir. Bol bol rimel kullanabilirsiniz.

Dudaklarda ise öncelikli yapılması gereken şey, eğer dudaklarda asimetri varsa, yani bir dudak diğerine göre daha büyükse öncelikle dudak kalemi ile dudaklar şekillendirilmelidir. Dudak kaleminizi doğal görüntünüzü bozmayacak şekilde sürmeye gayret edin. Dudak renginiz ve rujunuzla uyumlu olacak dudak kalemini uyguladıktan sonra kıyafetinize ve ten renginizle uyumlu rujunuzu uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder